Er wordt constant gewerkt aan de website.

Onze verontschuldiging dat soms een aantal links niet werken.

image-2014-04-22

 

Network Attached Storage beveiliging

Technologieën als Network Attached Storage (NAS) en backup tapes die gegevens aggregeren voor opslag kunnen schaalbaarheid, beheersbaarheid en toegang tot kritieke gegevens verbeteren, terwijl de totale kosten van opslag nagenoeg verminderen. Daarnaast kunnen storage netwerken  het proces vereenvoudigen voor bedrijven die op zoek zijn naar uitgebreide disaster recovery programma's.

Echter, gegevens in networked storage omgevingen zijn aanzienlijk meer kwetsbaar voor ongeautoriseerde toegang, diefstal of misbruik dan gegevens opgeslagen in de meer traditionele, direct-attached storage.

OPLOSSING: ISAV STORAGE SECURITY APPLIANCES

nwStor geeft u de mogelijkheid om uw gegevens te beveiligen in uw organisatie, zonder afbreuk te doen aan lopende operaties. ISAV storage security appliance combineert opslag encryptie, controle van toegang tot bestanden, authenticatie van de gebruiker, en veilige logging om bescherming te leveren aan uw gevoelige gegevens op uw opslagapparaten inclusief cloud-opslag.

iSav kan worden ingezet in het datapad tussen cliënts of hosts en het opslagapparaat, hetzij inline of verbonden via een switch. iSav slaat geen gegevens op - het accepteert gewoon data van de client/host, versleutelt het d.m.v. van het AES-algoritme, en stuurt het door naar de opslag. Wanneer een geautoriseerde gebruiker of applicatie gegevens opvraagt, verifieert iSav de gebruiker of toepassing, haalt de gegevens op uit de opslag, decodeert het en presenteert het terug - allemaal op 'wire speed'. iSav werkt binnen bestanden-gebaseerde (NAS) networked storage-omgevingen. Beveiliging van de opgeslagen gegevens wordt gewaarborgd, terwijl de gebruiker of applicatie workflow niet wordt gewijzigd.

Figuur 1 illustreert een eenvoudige, hoge beschikbaarheid toepassing in een file server (NAS) omgeving.

isav deplyment

Door gegevens te coderen en alle toegang via beveiligde hardware te routeren, maakt iSav het makkelijker voor organisaties om toegang te controleren en data acces te traceren. Versleuteling  blokkeert effectief alle achterdeurtjes tot gegevens - waardoor gevoelige informatie op schijf of tape tegen diefstal of misbruik wordt beschermd. Zelfs als een onbevoegd persoon toegang krijgt tot de media, zal hij/zij alleen betekenisloze tekens zien. Indien correct wordt toegepast, is encryptie een krachtige tool die drastisch de beveiliging van gegevens vereenvoudigt.

Conclusie

Als organisaties proberen om geld te besparen en de toegang tot gegevens te verbeteren door het implementeren van geaggregeerde storage technologieën zoals file servers (NAS) en het repliceren van deze gegevens voor back-up en herstel na een ramp, hebben ze de deur geopend naar veel grotere risico's. Identiteitsdiefstal kost bedrijven en overheden miljarden euro's en nieuwe privacy-initiatieven krijgen verplicht meer aandacht voor de veiligheid van de opgeslagen gegevens.

Terwijl sommige gemeenschappelijke bestaande beveiligingstechnologieën een belangrijke rol spelen, hebben ze niet voldoende aandacht aan de behoeften van storage security. Software-gebaseerde storage beveiligingsoplossingen zijn traag, beperkt, en zijn niet volledig veilig.

nwStor biedt een alomvattende oplossing voor het storage security probleem, waardoor organisaties een sterke verdediging kunnen bouwen. nwStor iSav is een krachtige, schaalbare netwerk appliance dat speciaal is ontworpen voor de taak van het beveiligen van opgeslagen gegevens. iSav stelt organisaties in staat om te profiteren van de volledige voordelen van networked storage, met dien verstande dat de gegevens privé en veilig blijven.

Documentatie

pdficon iSav 305 Datasheet
iSav 905A Datasheet
iSav Storage Security Solution