Er wordt constant gewerkt aan de website.

Onze verontschuldiging dat soms een aantal links niet werken.

logo seh klein

 

primos oplossingen

 

Active Directory ondersteuning

Active Directory ondersteuning

  csm active directory

Probleem

In onderwijsinstellingen zijn een groot aantal iOS-gebruikers verbonden met het netwerk en de netwerkprinters. Dit maakt het beheer van gebruikers en afdrukrechten nogal complex. De vraag is: wie kan waar afdrukken?

Oplossing

Met primos bepaalt u wie er mag afdrukken en naar welke printer door het te verbinden met uw Active Directory. Het kan zo ingesteld worden dat alleen leden van Active Directory mogen afdrukken en ervoor zorgen dat niet-leden die toegang hebben tot het WLAN niet kunnen afdrukken. Als u een fijnere regelgeving wilt implementeren, kunt u bepalen welk Active Directory-lid kan afdrukken naar welke printer (of niet).

Natuurlijk kunnen gasten ook in het netwerk afdrukken. Definieer gewoon een gastgebruiker in de Active Directory en geef afdrukrechten voor deze gebruiker. Anders heeft de gastgebruiker geen enkele rechten. Dit zorgt ervoor dat de gast geen andere rechten in uw netwerk heeft.

Terloops: U kunt niet alleen bepalen wie mag afdrukken en naar welke printer, maar u kunt ook definiëren hoe! Is de printer een kleurenprinter maar wil u kosten besparen? Kan de printer veel formaten afdrukken, maar u wilt een standaard definiëren? Dit alles is geen probleem - definieer de instellingen voor het afdrukken vanaf iOS-apparaten in primos.